研究業績
目次
2015年
-
Arunyanart T., Siripatrawan U., Takeya S., Noritake H., Makino Y., Oshita S.: A combined method implementing both xenon hydrate formation and the freezing process for the preservation of barley as a simulated food. Journal of Food Engineering 165, 104-111 (2015)
-
Kamruzzaman M., Makino Y., Oshita S., Liu S.: Assessment of visible near-infrared hyperspectral imaging as a tool for detection of horsemeat adulteration in minced beef. Food and Bioprocess Technology 8, 1054-1062 (2015)
-
Siripatrawan U., Makino Y.: Monitoring fungal growth on brown rice grains using rapid and non-destructive hyperspectral imaging. International Journal of Food Microbiology 199, 93-100 (2015)
-
Makino Y, Isami A., Suhara T., Goto K., Oshita S., Kawagoe Y., Kuroki S., Purwanto Y.A., Ahmad U., Sutrisno: Nondestructive evaluation of anthocyanin concentration and soluble solid content at the vine and blossom ends of green mature mangoes during storage by hyperspectral spectroscopy. Food Science and Technology Research 21, 59-65 (2015)
目次に戻る
2014年
-
Arunyanart T., Siripatrawan U., Makino Y., Oshita S.: A new approach for preservation of apple tissue by using combined method of xenon hydrate formation and freezing. Innovative Food Science and Emerging Technologies 26, 278–285 (2014)
-
Shirai H., Oshita S., Makino Y., Sugiyama J., Yoshimura M.: Nondestructive hygiene monitoring on pork meat surface using excitation–emission matrices with two-dimensional Savitzky–Golay second-order differentiation. Food and Bioprocess Technology 7, 3455-3465 (2014)
-
Ahmad U., Sutrisno, Purwanto Y.A., Budiastra W., Makino Y., Oshita S., Kawagoe Y., Kuroki S., Novita D.D.: Prediction of hardness development pattern in mangosteen peel using NIR spectroscopy during low temperature storage. Engineering in Agriculture, Environment and Food 7, 86–90 (2014)
目次に戻る
2013年
-
則竹(安藤)寛子, 鈴木徹, 大下誠一: 植物組織におけるガスハイドレートの形成とその影響, 低温科学, 71, 97-104 (2013)
-
Oto N., Oshita S., Makino Y., Kawagoe Y., Sugiyama J., Yoshimura M.: Non-destructive evaluation of ATP content and plate count on pork meat surface by fluorescence spectroscopy. Meat Science 93, 579–585, 2013
-
Liu S., Kawagoe Y., Makino Y., Oshita S.: Effects of nanobubbles on the physicochemical properties of water: The basis for peculiar properties of water containing nanobubbles. Chemical Engineering Science 93, 250-256, 2013
-
大下誠一,安永円理子,高田大輔,田野井慶太朗,川越義則,白井宏明,中西友子,佐々木治人,牧野義雄:福島第一原子力発電所事故に起因した土壌及び野菜の放射性核種濃度の測定-東京都及び福島県の低濃度汚染地域における事例-.RADIOISOTOPES,62(3),149-157, 2013
-
金 仙女, 大下誠一, 牧野義雄, 川越義則, 分光分析法によるホウレンソウ葉表面に付着した一般生菌数の非破壊推定. 植物環境工学 25(2), 102-108, 2013
目次に戻る
2012年
-
Makino Y., Mori M., Kawagoe Y., Oshita S.: Influence of aluminum oxide on estimation of chlorpyrifos dried on apple skin using UV spectral reflectance. Environment Control in Biology. 50(3), 255-262, 2012
-
Makino Y., Ito Y., Oshita S., Kawagoe Y., Kawabuchi Y., Ayaki T., Tanaka M., Hirose K., Sugawara T., Hirata T.: Effect of CO2-flushed packaging on quality of pink shrimp contaminated with Vibrio parahaemolyticus. Journal of Packaging Science and Technology, Japan, 21(3), 203-212, 2012
-
高田 大輔; 安永 円理子; 田野井 慶太朗; 中西 友子; 佐々木 治人; 大下 誠一, “放射性降下物に起因した果樹樹体内放射性核種の分布 —放射性降下物低濃度地域における核果類に関する事例的調査—”. RADIOISOTOPES 61, 321-326, 2012
-
高田 大輔; 安永 円理子; 田野井 慶太朗; 中西 友子; 佐々木 治人; 大下 誠一, “放射性降下物に起因した果樹樹体内放射性核種の分布(第2報) −福島第一原子力発電所事故当年における土壌からの放射性Csの移行について−”. RADIOISOTOPES 61, 517-521, 2012
-
高田 大輔; 安永 円理子; 田野井 慶太朗; 中西 友子; 佐々木 治人; 大下 誠一, “放射性降下物に起因した果樹樹体内放射性核種の分布(第3報) −福島県南地域におけるブドウとモモの樹体内放射性セシウム濃度について−”. RADIOISOTOPES 61, 601-606, 2012
-
高田 大輔; 安永 円理子; 田野井 慶太朗; 中西 友子; 佐々木 治人; 大下 誠一, “放射性降下物に起因した果樹樹体内放射性核種の分布(第4報) −モモ樹体内における放射性セシウム含量とその分布について−”. RADIOISOTOPES 61, 607-612, 2012
-
Saenmuang S., Al-Haq M. I., Makino Y., Kawagoe Y., Oshita S., Particle size distribution of nano-mist in a spinach-storage atmosphere and its effect on respiration and qualities. Journal of Food Engineering, 112(1-2), 69-77, 2012
-
Saenmuang S., Al-Haq M. I., Samarakoon H., Makino Y., Kawagoe Y., Oshita S.: Evaluation of models for spinach respiratory metabolism under low oxygen atmospheres. Food and Bioprocess Technology, 5(5), 1950-1962, 2012
-
Oto N., Oshita S., Kawagishi S., Makino Y., Kawagoe Y., Al-Haq M. I., Shinozaki S., Hiruma N., Non-destructive estimation of ATP contents and plate count on pork meat surface by UV-Vis reflectance spectrum analysis. Journal of Food Engineering, 110(1), 9-17, 2012
-
Ando H., Kajiwara K., Oshita S., Suzuki T.: The effect of osmotic dehydrofreezig on the role of the cell membrance in carrot texture softening after freeze-thawing. Journal of Food Engineering 108, 473–479, 2012
-
Makino Y., Ito Y., Oshita S., Kawagoe Y., Kawabuchi Y., Ayaki T., Tanaka M., Hirose K., Sugawara T., Hirata T.: Effect of CO2-flushed packaging on quality of pink shrimp contaminated with Vibrio parahaemolyticus. Journal of Packaging Science and Technology, Japan, 21(3), 203-212, 2012
-
Ye X., Oshita S., Makino Y., Qian Q., He Y.: Non-destructive measurement of cellular ATP contents in vegetables using UV-VIS-NIR spectroscopy. Spectroscopy and Spectral Analysis, 32(4), 978-981, 2012
-
Purwanto Y. A., Oshita S., Kawagoe Y., Makino Y.: 3-D Visualization of cell membrane of cucumber fruits stored at different temperature. European Journal of Scientific Research, 79(3), 430-436, 2012
-
Mae N., Makino Y., Oshita S., Kawagoe Y., Tanaka A., Aoki K., Kurabayashi A., Akihiro T., Akama K., Koike S., Takayama M., Matsukura C., Ezura H.: Accumulation mechanism of γ-aminobutyric acid in tomatoes (Solanum lycopersicum L.) under low O2 with and without CO2. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 60(4), 1013–1019, 2012
目次に戻る
2011年
-
王蕾,安藤寛子,川越義則,牧野義雄,大下誠一: キセノン水和物を利用した植物細胞の保存. 日本冷凍空調学会論文集, 28(4), 385-392, 2011
-
大下誠一,川越義則,安永円理子,高田大輔,中西友子,田野井慶太朗,牧野義雄,佐々木治人: 福島第一原子力発電所事故による低濃度放射性降下物に起因した土壌および野菜の放射性核種濃度の測定-東京大学大学院農学生命科学研究科付属生態調和農学機構における事例-. RADIOISOTOPES, 60(8), 329-333, 2011
-
Oshita S., Al-Haq M. I., Kawagishi S., Makino Y., Kawagoe, Y., Ye X., Shinozaki S. Hiruma N.: Monitoring of ATP and viable cells on meat surface by UV-Vis reflectance spectrum analysis. Journal of Food Engineering, 107(2), 262-267, 2011
-
Uchida T., Oshita S., Ohmori M., Tsuno T., Soejima K., Shinozaki S., Take Y., Mitsuda M.: Transmission electron microscopic observations of nanobubbles and their capture of impurities in wastewater, Nanoscale Research Letters, 6, 295, 2011
-
Siripatrawan U., Makino Y., Kawagoe Y., Oshita S.: Rapid detection of Escherichia coli contamination in packaged fresh spinach using hyperspectral imaging. Talanta, 85(1), 276-281, 2011
市原裕也, 大下誠一, 牧野義雄, 川越義則, 王蕾: 蛍光画像を利用した水の構造化の程度の推定, 低温生物工学会誌, 57, 67-70, 2011
-
Makino Y., Ito Y., Oshita S., Kawagoe Y., Kawabuchi Y., Sugawara T., Hirata T.: Mathematical analysis for growth depression of Vibrio parahaemolyticus in shrimp under a high carbon dioxide atmosphere. Food Science and Technology Research, 17(1), 63-67, 2011
目次に戻る
2010年
-
Mae N., Makino Y., Oshita S., Kawagoe Y., Tanaka A., Akihiro T., Akama K., Koike S., Matsukura C., Ezura H.: Stimulation of γ-aminobutyric acid production in vine-ripened tomato (Solanum lycopersicum L.) fruits under an adjusted aerobic atmosphere. Journal of Packaging Science and Technology, Japan, 19(5), 375-381, 2010
-
Ushikubo F. Y., Furukawa T., Nakagawa R., Enari M., Makino Y., Kawagoe Y., Shiina T., Oshita S.: Evidence of the existence and the stability of nano-bubbles in water. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 361(1-3), 31-37, 2010
-
川越義則, 五月女格, 大下誠一, 瀬尾康久: 青果物の呼吸速度計測法に関する研究(第2報)-通気法における従来式の誤差と利用可能条件および定常通気モデル式の提案-, 農業機械学会誌, 72(3), 251-261, 2010
-
Siripatrawan U., Makino Y., Kawagoe Y., Oshita S.: Near infrared spectroscopy integrated with chemometrics for rapid identification of E. coli (ATCC 25922) and E. coli (K12). Sensors and Actuators B: Chemical, 148(2), 366-370, 2010
-
Makino Y., Ichimura M., Oshita S., Kawagoe Y., Yamanaka H.: Estimation of oxygen uptake rate of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruits by artificial neural networks modelled using near-infrared spectral absorbance and fruit mass. Food Chemistry, 121(2), 533-539, 2010
目次に戻る
2009年
-
Makino Y., Oshita S., Murayama Y., Mori M., Kawagoe Y., Sakai K.: Nondestructive analysis of chlorpyrifos on apple skin using UV reflectance. Transactions of the ASABE, 52(6), 1955-1960, 2009
-
Ye X., Oshita S., Jin X., Makino Y., Kawagoe Y., Ando H.: Non-destructive sensing of ATP content as a potential indicator of freshness of spinach by VIS/NIR spectroscopy. International Journal of Optomechatronics, 3(1), 30-40, 2009
-
Ando H., Fukuoka M., Miyawaki O, Watanabe M., Suzuki T.: PFG-NMR study for evaluation of freezing damage on onion tissue, Bioscience Biotechnology and Biochemistry, 73(6), 1257‐261, 2009
目次に戻る
2008年
-
安藤寛子, 渡辺学, 大下誠一, 鈴木徹: 生鮮野菜に対する浸透圧脱水凍結法の効果の検討, 日本食品保蔵科学会誌, 34(5), 261-266, 2008
-
安藤寛子, 鈴木徹, 川越義則, 牧野義雄, 大下誠一: キセノンガスを用いた野菜組織内の水の構造化とクラスレート水和物の形成-NMRによるプロトン緩和時間の観察-, 日本冷凍空調学会論文集, 25(4), 299-306, 2008
-
Makino Y., Soga N., Oshita S., Kawagoe Y., Tanaka A.: Stimulation of γ-aminobutylic acid production in vine-ripe tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruits under modified atmospheres. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56(16), 7189-7193, 2008
-
Makino Y., Oshita S., Kawagoe Y., Tanaka A.: Simultaneous prediction of oxygen and carbon dioxide concentrations in a perforated pouch with light red tomato fruits by a mathematical model. Transactions of the ASABE, 51(2), 559-565, 2008
目次に戻る
2007年
-
Harada K., Makino Y., Yamauchi T., Fukuda N., Tamaru M., Okubo Y., Maeda T., Fukuda Y., Shiba T.: DNA protection against hydroxyl radical damage by puffer fish (Takifugu rubripes) sauce using apurinic/apyrimidinic site DNA method. International Journal of Molecular Medicine, 20(3), 309-314, 2007
-
Makino Y., Ichimura M., Kawagoe Y., Oshita S.: Cytochrome c oxidase as a cause of variation in oxygen uptake rates among vegetables, Journal of the American Society for Horticultural Science, 132(3), 239-245, 2007
-
Makino Y., Oshita S., Tanaka A.: Influence of O2 transmission rate through micro-perforated pouches on shelf life of light red tomato fruits. Journal of Packaging Science and Technology, Japan, 16(3), 199-206, 2007
-
Makino Y., Oshita S., Tanaka A.: Influence of O2 transmission rate through perforated pouches and storage temperature on in-package atmosphere and quality of light red tomato fruits, Journal of Packaging Science and Technology, Japan, 16(1), 63-70, 2007
目次に戻る
2006年
-
Oshita S., Arase H., Seo Y., Kawagoe Y., Haruta K., Amitani H., Kawana S., Makino Y.: Odor recognition of soy sauce by semi-conducting polymer sensors, Transactions of the ASAE, 49(6), 1839-1844, 2006
-
Oshita S., Maeda A., Kawagoe Y., Tsuchiya H., Kuroki S., Seo Y., Makino Y.: Change in diffusional water permeability of spinach leaf cell membrane determined by nuclear magnetic resonance relaxation time, Biosystems Engineering, 95(3), 397-403, 2006
-
Makino Y., Kawahashi M., Kuroki S., Shinmura T., Kawagoe Y., Oshita S.: Respiratory depression of shredded cabbage using xenon at atmospheric pressure, Agricultural Engineering International: the CIGR Ejournal, VIII(June), 1-11, 2006
-
Makino Y., Yagi T., Fujisawa H., Takahashi N., Yoshioka N.: Prediction of chromaticity of soy sauce after pasteurization using statistical models, Food Science and Technology Research, 12(2), 108-113, 2006
-
Oshita S., Fukumoto T., Nakai Y., Sotome I., Ajiro D., Tsuchiya H., Kuroki S., Kawagoe Y., Makino Y.: Dynamic state of water and cell menbrane permeability of spinach leaf during storage, Cryobiology and Cryotechnology, 52(1), 11-16, 2006
目次に戻る
2005年
-
Makino Y.: Influence of the number of O2 adsorption sites in horticultural products on O2 uptake rate, Journal of Packaging Science and Technology, Japan, 14(5), 343-355, 2005
-
川越義則, 瀬尾康久, 大下誠一: 青果物の呼吸速度計測法に関する研究(第1報)-環境制御下における呼吸速度計測システム-, 農業機械学会誌, 67(3), 80-89, 2005
-
Makino Y.: Model for aerobic growth of Bacillus amyloliquefaciens in processed soy sauce under various conditions of temperature, initial dry cell mass and ethanol concentration, Food Science & Technology Research, 11(1), 115-121, 2005
-
Tambunan A. H., Sagara Y., Seo Y., Kawagoe Y.: Image Analysis on Temperature Distribution within Lettuce Undergoing Vacuum Cooling, Agricultural Engineering International: The CIGR Journal of Scientific Research and Development, Manuscript FP 04 002, VII, January, 2005
目次に戻る
2004年
-
Sotome I., Oshita S., Kawagoe Y., Torii T., Seo Y.: Measurement of Membrane Hydraulic Conductivity by a Newly Developed Method, Transactions of the ASAE, 47(4), 1207-1213, 2004
-
Kuroki S., Oshita S., Sotome I., Kawagoe Y., Seo Y.: Visualization of 3-D Network of Gas-filled Intercellular Spaces in Cucumber Fruit after Harvest, Postharvest Biology and Technology, 33(3), 255-262, 2004
目次に戻る
2003年
-
Al‑Haq M. I., Seo Y., Oshita S., Kawagoe Y, Yamaki Y. T.: Effect of Hot Water Immersion on Peel Color of Pears and on White Rot Caused by Botryosphaeria berengeriana, Journal of Food Quality, 26(5), 381-394, 2003
-
土谷英範, 大下誠一, 川越義則, 五月女格, 瀬尾康久: 真空冷却中の青果物の熱画像による温度計測, 農業機械学会誌, 65(4), 124-131, 2003
-
五月女格, 大下誠一, 瀬尾康久, 川越義則, 鳥居 徹: マイクロチャンネル内の二層流を利用した細胞膜水透過係数測定法の開発, 農業機械学会誌, 65(3), 86-92, 2003
-
Naruke T., Oshita S., Walton J. H., Kuroki S., Seo Y., Kawagoe Y.: T1 Relaxation Time and other Properties of Cucumber in Relation to Chilling Injury, Acta Horticulturae, 599, 265-271, 2003
目次に戻る
2002年
-
Oshita S., Okano H., Kawagoe Y., Seo Y., Goto E., Takagi K., Naruse S.: Qualily of Lettuce Stored in a Low Oxygen Closed System, Journal of Society of High Technology in Agriculture, 14(4), 204-211, 2002
-
Al-Haq M. I., Seo Y., Oshita S., Kawagoe Y.: Disinfection Effectiveness of Electrolyzed Oxidizing Water on Suppressing Fruit Rot of Pear Caused by Botryosphaeria berengeriana, Food Research International, 35, 657-664, 2002
目次に戻る
2001年
-
Al-Haq M. I., Seo Y., Oshita S., Kawagoe Y.: Fungicidal Effectiveness of Electrolyzed Oxidizing Water on Postharvest Brown Rot of Peach, HortScience, 36(7), 1310-1314, 2001
-
五月女格, 大下誠一, 瀬尾康久, 川越義則: 葉菜類の貯蔵に関する基礎研究-モデル試料を用いた実験-, 農業機械学会誌, 63(5), 86-91, 2001
-
和泉 徹, 相良泰行, 瀬尾康久, 大下誠一, 川越義則: 高圧下における食品の凝固点降下の推算と計測, 農業機械学会誌, 63(5), 68-73, 2001
-
Hou Caiyun, Oshita S., Seo Y., Kawagoe Y.: State of Moisture in Rice Kernel during Cooking Process by 1H-NMR Measurement, Transaction of the CSAE, 17(2), 126-131, 2001
-
Hou Caiyun, Oshita S., Seo Y., Kawagoe Y., Torii T., Kudoh K., Higuchi T., Do G.: Application of 3D-Microslicing Image Processing System in Rice Quality Evaluation, Transaction of the CSAE, 17(3), 92-95, 2001
-
Purwanto Y. A., Oshita S., Seo Y., Kawagoe Y.: Concentration of Liquid Foods by the Use of Gas Hydrate, Journal of Food Engineering, 47(2), 133-138, 2001
目次に戻る
2000年
-
Yoshino T., Sotome I., Ohtani T., Isobe S., Oshita S., Maekawa T.; Observations of Xenon Gas-treated Barley Cells in Solution by Atomic Force Microscopy, Journal of Electron Microscopy, 49, 483-486, 2000
-
松嶋卯月, 大下誠一, 瀬尾康久, 川越義則: 無極性ガスを利用したカーネーション切り花の保存, 農業機械学会誌, 62(6), 73-80, 2000
-
松嶋卯月, 大下誠一, 中西友子, 松林政仁, 瀬尾康久, 川越義則: カーネーション切り花内の水に対する無極性ガスの影響, 農業機械学会誌, 62(5), 70-78, 2000
-
Oshita S., Shima K., Haruta T., Seo Y., Kawagoe Y., Nakamura S., Takahara H.: Discrimination of Odors Emanating from 'La France' Pear by Semi-conducting Polymer Sensors, Computers and Electronics in Agriculture, 26, 209-216, 2000
目次に戻る
1999年
-
Oshita S., Seo Y., Kawagoe Y.: Relaxation Time of Protons in Intracelluar Water of Broccoli, CIGR Electronic Journal, 1, October, 1999
-
松嶋卯月, 大下誠一, 瀬尾康久, 川越義則, 中村謙治: 切り花の呼吸速度および水収支の計測, 農業機械学会誌, 61(5), 49-55, 1999
目次に戻る
1998年
-
橋本 篤, 大下誠一: 疎水性ガス圧力下における食品モデル中の細菌の増殖抑制効果, 農業機械学会誌, 60(2), 83-88, 1998
目次に戻る
1997年
-
荒木徹也, 相良泰行, 瀬尾康久, 大下誠一, 川越義則: 細胞質材料の凍結乾燥特性と移動物性値の計測, 低温生物工学会誌, 43(2), 112-117, 1997
-
Miyauchi M., Miyake A., Sagara Y.: Simulation of Water and Flavor Migration during Storage of Tobacco Products, Food Sci. Tech., Int., 3(2), 163-169, 1997
-
沈 百禎, 堀部和雄, 大下誠一: 食品の熱物性に関する研究(第3報), 農業機械学会誌, 59(3), 5-11, 1997
-
都 甲洙, 相良泰行, 工藤謙一, 横田秀夫, 樋口俊郎: マイクロスライサ画像処理システムによるブロッコリーの表面積および体積の計測, 農業施設, 28(1), 21-29, 1997
-
呉 計春, 相良泰行, 瀬尾康久, 森嶋 博: 食パンの焼成プロセスおける表面色変化の特性と予測法, 日本食品科学工学会誌, 44(1), 31-37, 1997
-
大下誠一, M.A. ラハマン, 川越義則, 瀬尾康久, 橋本 篤: 水の構造化による農産物の貯蔵(第2報), 農業機械学会誌, 59(1), 29-35, 1997
目次に戻る
1996年
-
Miyauchi M., Nakanishi Y., Sagara Y.: Permeation of Water and Volatile Flavors through Packaging Films, Food Sci. Tech., Int., 2(4), 217-222, 1996
-
宮内正人, 中西幸雄, 相良泰行: 葉タバコへの揮発性保湿剤-水蒸気系の2成分吸着平衡, 日本食品科学工学会誌, 43(12), 1305-1308, 1996
-
呉 計春, 森嶋 博, 瀬尾康久, 相良泰行: 応力緩和試験と3要素粘弾性モデルによる食パンのレオロジー的評価, 日本食品科学工学会誌, 43(12), 1285-1292, 1996
-
呉 計春, 相良泰行, 瀬尾康久, 森嶋 博: 食パンの焼成プロセスおける熱および物質移動特性, 日本食品科学工学会誌, 43(10), 1117-1123, 1996
-
Oshita S., Seo Y., Kawagoe Y., Koreeda K., Nakamura K.: Extension of Vase-life of Cut Carnations by Structured Water, Acta Horticulture, Number 440, 657-662, 1996
-
大下誠一, 橋本 篤, 瀬尾康久: 水の構造化による農産物の貯蔵(第1報), 農業機械学会誌, 58(6), 31-38, 1996
-
沈 百禎, 堀部和雄, 大下誠一: 食品の熱物性に関する研究(第2報), 農業機械学会誌, 58(5), 49-55, 1996
-
橋本 篤, 大下誠一: 水の構造化を利用した野菜の貯蔵, 農業機械学会誌, 58(5), 35-41, 1996
目次に戻る
1995年
-
Miyauchi M., Miyake A., Nakanishi Y., Sagara Y.: Binary Adsorption Equilibria of Various Flavors and Water for Materials Contained in a Box of a Tobacco Product, Food Sci. Tech., Int., 2(1), 65-71, 1995
-
Miyauchi M., Miyake A., Nakanishi Y., Sagara Y.: Binary Adsorption Isotherms of Water and Ethyl Acetate Vapor for Materials Contained in a Box of a Tobacco Product, Drying Technology, 13(8&9), 1741-1761, 1995
-
沈 百禎, 大下誠一, 堀部和雄, 橋本 篤: 食品の熱物性に関する研究(第1報), 農業機械学会誌, 57(4), 37-44, 1995
-
Miyauchi M., Miyake A., Nakanishi Y., Sagara Y.: Characteristics of Water Adsorption Isotherms for Materials Contained in a Box of a Tobacco Product, Drying Technology, 13(1&2), 351-370, 1995
-
Miyauchi M., Miyake A., Nakanishi Y., Sagara Y.: A New Ethanol Adsorption Treatment to Decrease Flavor and Water Migration during Storage of Tobacco Product, Food Sci. Tech., Int., 1(1), 44-51, 1995
目次に戻る
1994年
-
Sagara Y., Ichiba J.: Measurement of Transport Properties for the Dried Layer of Coffee Solution undergoing Freeze-Drying, Drying Technology, 12(5), 1081-1103, 1994
-
芋生憲司, 竹永 博, 森嶋 博, 瀬尾康久, 川越義則: 果実の衝撃カウンタの開発, 農業機械学会誌, 56(4), 107-111, 1994
-
Hashimoto A., Yamazaki Y., Shimizu M., Oshita S.: Drying Characteristics of Gelatinous Materials Irradiated by Infrared Radiation, Drying Technology, 12(5), 1029-1052, 1994
-
中島教博, 森嶋 博, 瀬尾康久, 相良泰行: 真空冷却プロセス・モニタ用湿球センサの形態と適用性, 農業施設, 25(1), 29-36, 1994
目次に戻る
1993年
-
天野辰哉, 瀬尾康久, 森嶋 博, 川越義則: ファジィ理論による果実追熟制御の研究(第2報)-3入力2出力によるバナナの追熟制御-, 農業機械学会誌, 55(3), 133-137, 1993
-
天野辰哉, 瀬尾康久, 森嶋 博, 川越義則: ファジィ理論による果実追熟制御の研究(第1報)-2入力1出力によるバナナの追熟制御-, 農業機械学会誌, 55(2), 137-142, 1993
-
澤田達也, 瀬尾康久, 森嶋 博, 川越義則: キウイフルーツの貯蔵および追熟に関する研究(第3報), 農業機械学会誌, 55(2), 59-67, 1993
-
澤田達也, 瀬尾康久, 森嶋 博, 川越義則: キウイフルーツの貯蔵および追熟に関する研究(第2報), 農業機械学会誌, 55(1), 85-91, 1993
-
芋生憲司, 森嶋 博, 瀬尾康久, 澤田達也: 衝撃荷重による果実の硬さ測定に関する研究, 農業機械学会誌, 55(1), 67-74, 1993
目次に戻る
1992年
-
中島教博, 森嶋 博, 瀬尾康久, 相良泰行: 真空冷却装置の制御・操作の実態と改善法, 農業施設, 23(1), 25-32, 1992
-
澤田達也, 瀬尾康久, 森嶋 博, 芋生憲司, 川越義則: キウイフルーツの貯蔵および追熟に関する研究(第1報), 農業機械学会誌, 54(3), 61-67, 1992
-
天野辰哉, 瀬尾康久, 森嶋 博, 芋生憲司, 安井 渉: 果実の追熟自動制御装置の開発-バナナ追熟加工の自動化-, 農業機械学会誌, 54(2), 99-104, 1992
-
王 益平, 森嶋 博, 瀬尾康久, 相良泰行, 芋生憲司: 食パンのレオロジに関する基礎的研究(第2報)-かたさおよび製パン条件の影響-, 農業機械学会誌, 54(2), 75-82, 1992
-
王 益平, 森嶋 博, 瀬尾康久, 相良泰行, 芋生憲司: 食パンのレオロジに関する基礎的研究(第1報)-クラムの圧縮性と弾性係数-, 農業機械学会誌, 54(1), 73-80, 1992
目次に戻る